Limba:      
BIOMEDICINĂ PRIN APITERAPIE

            În intenția noastră, lucrarea „Biomedicină prin apiterapie”, trebuie să fie un tratat de apiterapie. Rezultatele obținute de noi prin apiprofilaxie și apiterapie, de la infertilitatea de cuplu și până la negativarea unor virusuri, a autoanticorpilor în diverse boli autoimune, a marker-ilor tumorali pozitivați etc. au mai fost prezentate în studii publicate anterior, ca și în conferințe, simpozioane ori congrese medicale tematice. De asemenea, au fost întrebuințate în tezele pentru obținerea masteratelor și doctoratelor în științe medicale.

            În unul din cele mai întinse capitole ale lucrării proiectate, „Afecțiuni.Studii și cazuri clinice”, vom face o scurtă sinteză teoretică a afecțiunilor la care ne vom referi,  fiecare fiind însoțită de un număr ilustrativ de cazuri clinice tratate în cadrul Apitherapy Medical Center. În unele afecțiuni vom face aprecieri care ne aparțin. Vor fi cazuri în care afirmațiile noastre nu corespund teoriilor deja existente. Publicându-le, ne asumăm aprecierile, inclusiv critice, ale specialiștilor în cercetarea medicală, fundamentală și clinică, a teoreticienilor și clinicienilor.

            Afirmăm faptul că, față de succesele apiterapeutice obținute în România sau oriunde în lume, noi putem raporta cele mai numeroase realizări, în cele mai variate domenii ale patologiei umane. Evident, o astfel de afirmație se cere a fi și justificată. De aceea, fiecare caz prezentat va fi susținut de documente medicale emise de laboratoare sau alte instituții medicale, din România sau din alte țări, în funcție de locația pacienților. Aceste documente se află în baza noastră de date - secția Apitherapy Medical Research.

            Ne dorim studierea acestor cazuri de către specialiștii în domeniu. Le punem la îndemână dosarul fiecărui caz în parte. Ne este greu să știm de pe acum ce întindere vor avea aprecierile, dar ne asumăm criticile și riscul publicării lor, cu condiția ca acestea să fie științific susținute.

            Dar, dincolo de orice alte considerente, vrem să atragem atenția asupra apiprofilaxiei și apiterapiei, ale căror capacități de intervenție în conservarea stării de sănătate, ori în redobândirea sa dacă a fost pierdută, sunt departe de a fi cunoscute deplin și, desigur, insuficient întrebuințate. Avem convingerea că apiterapia și apiterapicele, în spiritul medicinei bazate pe dovezi, ca și în spiritul medicinei holistice, sunt cele mai eficiente mijloace ale biomedicinei viitorului.

            De ce biomedicină prin apiterapie ? Pentru că produsele apicole, precursoarele de căpetenie ale apiterapicelor, din punct de vedere al complexității substanțelor bioactive și biocompatibile pe care le conțin, depășesc cu certitudine cea mai aprovizionată farmacie. Nici cel mai sofisticat laborator de sinteză farmacochimică nu poate egala – este o certitudine, laboratorul zburător numit ALBINĂ. În complexitatea oferită de albină, se află substanțe din care, prin funcțiile metabolice proprii, organismul uman sintetizează pe cele ce-i sunt necesare. Dar, fapt de o importanță excepțională, oferă și o diversitate impresionantă de biomolecule biocompatibile până la identitate cu cele umane, necesare homeostaziei celulare și extracelulare. Importanța acestor biomolecule este cu atât mai mare, cu cât acestea suplinesc, biocompatibile fiind, pe cele pe care, datorită deteriorării unor funcții metabolice la nivel celular ale organismului uman, acestea nu pot fi sintetizate.

Ne-am asumat sarcina  de a demonstra argumentat aceste afirmații.

<< Inapoi la Cuprins
Notice: Undefined variable: idcapitol in /home/emysidiana/public_html/domenii/apitherapy.ro/site/views/display/carte.php on line 42
Citeste mai departe >>
Copyright ©2010 - 2022 Apitherapy. Toate drepturile Rezervate. | Site realizat de servicii.IT