Limba:      
În loc de introducere: un e-mail aniversar, semnal al sintezelor
(scurtă pledoarie pentru apiprofilaxie și apiterapie)

 

Astăzi, 17 iulie 2012, am primit un mesaj (e-mail) din Basarabia.

To:

Tuesday, July 17, 2012 5:03 PM
From:
This sender is DomainKeys verified
"Ana Camenschii"
Add sender to Contacts
To:
"apitherapy2003@yahoo.com"

Buna ziua d-le Profesor vreau sa va aduc la cunostinta ca sint insarcinata in 1.5 luni si sint foarte fericita ca in sfirsit s-a terminat cosmarul de 13 ani  legat de aceasta problema...va multumesc foarte,foarte mult pentru rabdarea pe care ati avut-o pe parcursul tratamentului si ne-ati daruit speranta de a avea o viata implinita alaturi de un copilas. Aveti o meserie nobila prin care aveti posibilitaea de a oferi sanatate si implinire semenilor si va multumim ca o faceti cu atita daruire ...de un singur lucru imi pare rau...ca nu v-am descoperit mai devreme.... va multumim frumos ca existati ....va dorim multa multa sanatate si putere de munca in continuare,pentru ca se merita... Ana

Nu adăugăm și nici nu excludem nici o literă din mesajul Anei din Basarabia.Cu acordul tinerei și fericitei doamne, transfer acest mesaj, ad literam, în cuprinsul site-ului Apitherapy Medical Center. Motivul ? După statistica aflată în baza noastră de date, copilul Anei, atunci când se va naște, va rotunji numărul de 3000 de copii născuți ca urmare a apiterapiei infertilității umane după metoda noastră. Mai mult, tot ca o aniversare, copilul Anei va fi cel de-al o sutălea născut prin apiterapie în România de peste Prut, străvechi pământ românesc, căreia i se spune obișnuit Basarabia, dar căreia, prin vitregia unei istorii nedrepte, i se spune, oficial, Republica Moldova.

Prin urmare, după rețete care ne aparțin, cu apiterapice de concepție și producție proprie, care sunt întrebuințate exclusiv în Cabinetele Apiregya Imunostim din cadrul centrului nostru  de apiterapie, între Atlanta, Toronto, Milano și Chișinău, atunci când Ana va naște, albinele noastre din Bălăneștiul Gorjului, sporesc numărul nou-născuților la 3000. Nu spunem că, datorită acestor minunate fiice ale soarelui, am fericit 3000 de familii, pentru că într-un număr însemnat de cazuri de infertilitate de cuplu, de o gravitate înaltă chiar, s-au născut câte doi sau trei copii. Iar aceste nașteri succesive s-au produs fără ca familiile să repete tratamentul, fapt semnificativ pentru stabilitatea în timp a rezultatelor pe care le obținem în reechilibrarea hormonală - și nu numai -, a cuplurilor care îsi doresc să devină părinți.

Rețeta apiterapică a doamnei din Basarabia pentru tratarea infertilității are data de 3 martie 2012, iar la 17 iulie 2012 anunță o sarcină obținută în urmă cu o lună și jumătate. A început apiterapia la 15 martie, iar de atunci au trecut 4 luni, deci a obținut sarcina după 2,5 luni. Timpul în  care Ana  a rămas însărcinată prin apiterapie, poate fi comparat de oricine cu cei 13 ani de alte tratamente, încercări și speranțe eșuate.

Redăm întocmai partea introductivă (diagnostică)  a rețetei Anei, din care excludem adresa și telefonul:

<<ANA=32/ 168/ 65 5.03.2012

Infertilitate primară// Sindrom premenstrual//Androgenizare hormonală – hipoestrogenemie cu hiperprolactinemie// Temperatură bazală deficitară//Hipofuncție hepatică – hipoalbuminemie cu hiperglobulinemie  (raport A/G subunitar)// Complementul C 3 – neactivat//
ASLO –crescut// Conform analizelor de laborator, evoluție înspre dislipidemie, hiperglicemie și hipotiroidită, însoțite de leucopenie și neutropenie//

Heredocolateral, afirmativ – mama a făcut fibrom uterin>>

Dat fiind numărul aniversar de copii născuți prin apiterapie, dat fiind faptul că lucrarea de dizertație pentru obținerea masteratului în științe medicale are aceeași temă (Apiterapia în planing-ul falilial), date fiind aprofundările originale din cuprinsul tezei de doctor în științe medicale, al cărui rezumat se află în site-ul de față (Reechilibrarea apiterapică a proteinelor plasmatice. Importanța sa în tratarea afecțiunilor autoimune moștenite sau dobândite), dat fiind numărul mare de studii medicale publicate, ca și activitatea didactică și de cercetare clinică desfășurată, mesajul Anei din Basarabia este, pentru mine, semnalul că a sosit timpul prezentării sistematice, sintetizate, a potențialului terapeutic al  apiterapiei. Iar acest potențial poate fi privit nu numai apiterapeutic –ca act terapeutic, ci și apiprofilactic. Iar noțiunea de apiprofilaxie ne aparține și este introdusă de noi în circuitul științific, pe baza studiilor clinice privind cazuistica din baza noastră de date.

Lucrarea pe care ne propunem să o realizăm are, prin cazurile clinice prezentate și prioritar în interesul sănătății umane, o țintă, un obiectiv clar mărturisit: demonstrarea faptului că apiterapiei trebuie să i se recunoască locul meritat în concertul științelor medicale și practicii clinice. În spiritul mai nou al medicinei bazată pe dovezi, studiul clinic al fiecărui pacient  va include informații heredocolaterale, anamnezice-sipmptomatologice, paraclinice etc.

Pentru că apiterapia medicală științifică - deși are un potențial inegalabil -  este un domeniu relativ nou (nu ne referim la apiterapia empirică, a cărei vechime este milenară), spre a înfrânge neîncrederea și reticența, fiecare caz va fi însoțit de documentele medicale ante- și postapiterapie, dar cu protejarea identității pacienților. Aceste documente pot fi consultate și în cadrul centrului nostru de apiterapie (Apitherapy Medical Center), secția  de cercetări clinice (Apitherapy Medical Research). Le punem cu plăcere la îndemâna medicilor, farmaciștilor, biochimiștilor și oricăror cercetători din domeniul medical.

Venim, în studiul de față, cu o cuprinzătoare prezentare de cazuri clinice din multiple domenii ale afecțiunilor umane – infertilitate feminină și masculină, boli genitale, autoimune, virale etc. etc. Dar: este departe de noi ideea de a prezenta apiterapia ca fiind un panaceu. Nici nu este ! Investigațiile medicale, diagnosticul, prescrierea medicației, monitorizarea siguranței și eficienței protocolului terapeutic aparțin medicului specialist.

Vrem numai, prin prezentarea științifică a succeselor într-o multitudine de cazuri clinice din diverse domenii ale sănătății umane – multe dintre acestea fiind premiere medicale nu numai în apiterapie, ci și în medicina alopată -, să atragem atenția lumii medicale asupra potențialului apiterapiei și apiterapicelor. Lucrarea de față este, până la urmă, un semnal, o chemare adresată biochimiștilor, biologilor, farmacologilor, imunologilor, cercetării medicale fundamentale și clinice care, pe temeiuri riguros științifice, pot așeza apiterapia la locul pe care, credem cu convingere, merită să-l ocupe în rândul științelor aflate în slujba sănătății. Poate că, mai mult decât orice, este necesar ca în facultățile de medicină să fie introdus studiul apiprofilaxiei și apiterapiei. În treacăt fie spus, studenții mediciniști învață puține lucruri despre profilaxie, care ar trebui să ocupe un loc cel puțin egal cu terapia, îndeosebi în formarea medicilor de familie. Iar neîncrederea, reticența lumii medicale, nu pot fi eradicate fără cunoașterea diversității unice a biostructurii apiterapicelor. Și, trebuiesă precizăm, nici fără tipizarea acestora și intrarea lor în circuitul obișnuit al producției și comerțului farmaceutic.

Vrem să spunem - și să convingem – că, dacă prin apiterapie am obținut succese - dintre care multe sunt premiere - , apiprofilaxia este cu atât mai necesară, cu cât nici un alt mijloc profilactic nu va reuși, niciodată, oricare ar fi acesta, să întrunească arsenalul de substanțe bioactive care pot preveni evoluția căte boală. Acțiunea holistică a apiprofilaxiei și a apiterapiei are o bază reală și unică în complexul de substanțe bioactive și biocompatibile pe care le cuprind. Acestea, odată știute, cunoscătorii structurilor celulei umane și a mediului extracelular, vor înțelege faptul că apiterapicele pot deveni cel mai valoros suport al biomedicinei viitorului.

Vrem, în scopul aplicării corecte a apiprofilaxiei și apiterapiei, să atragem atenția asupra necesității introducerii, în rândul analizelor medicale de rutină, între altele, spre exemplu, a electroforezei proteinelor serice și a determinării nu numai a calciului seric total, ci și a calciului ionic. În teza de doctor în științe medicale am analizat 1470 de electroforeze și am demonstrat interacțiunea dintre valorile de laborator ale albuminei și calciului ionic, ca și influența acestei interacțiuni într-un număr însemnat de patologii umane. Și în lucrarea de față, ca și în alte lucrări anterioare, cu speranța că specialiștii vor accepta, vom propune, nu numai ca  unele analize de laborator să devină analize de rutină, ci și noi limite de referință minim-maxim.

Propunem și unele noi interpretări, nu numai pentru unele analize de laborator, ci și pentru interpretarea  corelației, în diverse patologii, între valorile unor analize de laborator. Iar dacă venim în spațiul public cu toate acestea, este evident faptul că așteptăm observațiile critice, dar argumentate științific, ale specialiștilor avizați.Iar dacă acestea vor fi favorabile propunerilor noastre, așteptăm ca, într-un timp mai mult sau mai puțin îndelungat, să fie acceptate și folosite în practica clinică.

Venim, în unele afecțiuni, cu explicații noi, care ne aparțin, altele decât cele unanim acceptate, ale cauzelor unor afecțiuni, fapt deosebit deimportant pentru apiprofilaxie și apiterapie. Dar, poate și mai important, este faptul că, în multe afecțiuni, putem explica legătura cauzală, determinativă, dintre o afecțiune primară și afecțiunea sau afecțiunile secundare.

De asemenea, în virtutea experienței clinice îndelungate, propunem și noi abordări profilactice și terapeutice ale unor afecțiuni, cu evitarea contraindicațiilor și obișnuitelor efecte secundare, iatrogene,  care pot fi, uneori, mai grave decât însăși afecțiunea primară (pentru care s-a inițiat tratamentul). Nu este deloc neobișnuit ca medicamentul prescris inițial să necesite, după un timp oarecare, administrarea altor  două-trei medicamente pentru corijarea efectelor iatrogene, iar efectele acestora să necesite încă un plus de medicamente. Exceptând persoanele care fac, cu totul și cu totul greșit automedicație – a cărei bază este mai ales internetul, televizorul sau presa scrisă -, am întâlnit cazuri în care unele persoane iau zilnic 15-25 de medicamente prescrise ! Nu este mai puțin adevărat faptul că, din lista diagnosticelor, altfel reale, majoritatea sunt secundare, iatrogene.

Aceasta este și motivația pentru care fiecare caz clinic, fiecare afecțiune pe care o punem în discuție, vor  fi însoțite și susținute de documente medicale ante- și post apiterapie. Apiterapia medicală, practicată științific, fiind un domeniu nou, privit cel puțin cu rezerve, dacă nu de-a dreptul cu neîncredere sau indiferență, nu poate fi recunoscută ca fiind un partener al medicinei clasice, a cărei bază o constituie medicația farmacochimică, fără dovezi riguroase. Cum ar privi lumea medicală, dacă n-ar fi însoțite de dovezi, afirmații privind remiterea unor afecțiuni grave numai prin apiterapie, afecțiuni în fața cărora medicina clasică întâmpină dificultăți ? Iar acestea nu sunt deloc puține: negativarea autoanticorpilor în bolile autoimune, negativarea virusurilor hepatitelor de etiologie virală B și C, remisia fibrozării în cirozele hepatice, negativarea infecțiilor cu tulpini ale Human Papilloma Virus, remisia clară a endometriozei și restabilirea fertilității feminine, negativarea unor markeri tumorali pozitivați etc. etc. Fără dovezi imbatabile, cum nu vorbim despre “roșul din gât” sau restabilirea poftei de mâncare, răspunsul, cel puțin cvasiunanim, ar fi: nu credem !Cum ar putea apiterapicele să facă mai mult, să fie mai eficiente în multe afecțiuni, decât medicamentele de ultimă oră, produse în cele mai sofisticate laboratoare ?                                                                  

Venim și cu argumente privind efectele holistice ale apiterapiei și ale apiterapicelor pe care le producem. Evident, aceleași efecte le-ar   putea avea și alte produse apicole - întrebuințate în starea naturală a recoltării lor - ori transformate în apiterapice sau suplimente alimentare apicole, produse oriunde în lume. Noi însă, în cadrul cabinetelor Apiregya Imunostim – partea cu activitate clinică a Apitherapy Medical Center, întrebuințăm numai produse apicole din străvechea stupină a familiei, ca și apiterapice produse din acestea, de concepție proprie,  de către laboratoarele SC STUPINA SRL, parte componentă a centrului nostru de apiterapie medicală. În studii publicate anterior, inclusiv în cadrul unor congrese sau conferințe cu participare internațională, argumentând cu cazuri clinice din baza noastră de date, am demostrat faptul că, tratând o afecțiune, au fost remise, simultan, și alte afecțiuni (spre exemplu, am obținut negativarea virusului hepatitei C -  o afecțiune virală, paralel cu remisia anemiei hemolitice – o afecțiune autoimună). Date fiind acțiunile benefice simultane în remiterea unor afecțiuni sau dezechilibre funcționale ale organismului uman, asupra acestui aspect al apiterapiei vom reveni frecvent.         

Vrem să încercăm - și sperăm să reușim -, să convingem asupra faptului că apiterapia ca metodă clinică și apiterapicele ca mijloace de intervenție, sunt alternativele cele mai complete și cele mai eficiente ale biomedicinei viitorului, atât profilactic, cât și terapeutic. Afirmația ar putea părea a fi o exagerare. Știm - și putem demonstra – că nu este așa. Vom dezvolta această idee la locul potrivit, aici – fiind doar o introducere – ne mărginim să facem numai câteva precizări privind potențialul apiterapicelor de a ocupa locul de suport superior al biomedicinei, inclusiv la nivel holistic:

-apiterapicele conțin nu numai toate substanțele necesare construcției celulei umane, ci și pe cele necesare funcționării, dar și protecției acesteia;

- apiterapicele conțino mare diversitate de biomolecule, biocompatibile până la nivelul identității, atât cu cele necesare echilibrului funcțional al celulei umane, cât și cu cele exocitate de către aceasta în spațiul extracelular;

- apiterapicele conțin atât substanțe din care, prin funcțiile sale metabolice, organismul să sintetizeze pe cele ce-i sunt necesare, dar și substanțe pe care le poate utiliza direct, fără nici o transformare;

- apiterapicele conțin toate vitaminele, toate mineralele și toți antioxidanții cunoscuți în știința medicală ca având un rol bioactiv;

- bogăția apiterapicelor în pre-pro-hormoni, pro-hormoni și hormoni, biocompatibili până la identitate cu cei umani, este superioară oricăror terapice, fie acestea naturale sau de sinteză chimică etc.etc.

Dată fiind importanța sa, asupra apiterapiei ca suport inegalabil al medicinei holistice, ca și al biomedicinei, vom reveni cu date și argumente care, credem, vor fi convingătoare nu numai prin rigoare științifică, ci și prin prisma rezultatelor obținute în cazuistica clinică pe care o vom prezenta.

Dacă apiterapicele au un astfel de potențial, trebuie să spunem că apiterapia nu este lipsită de capcanele obișnuite ale automedicației și, evident, nici de cele ale prescrierii lor de către apiterapeuți lipsiți de solide cunoștințe de medicină. Cunoașterii exacte a structurii biochimice a apiterapicelor, trebuie să-i corespundă cunoașterea biochimiei și biologiei celulare și moleculare umane, însoțite de cunoștințe din domeniul alergologiei, imunologiei, geneticii, nutriției etc. Atât autoapiterapia, cât și prescrierea inadecvată a apiterapicelor, pot determina, spre exemplu: androgenizare, efeminizare, impotență, infertilitate, poliglobulie, debutul sau exacerbarea afecțiunilor autoimune, alergii grave, debutul ori agravarea afecțiunilor care implică fibrozările unor organe,  inclusiv debutul sau grăbirea cirozării hepatice, a ascitei etc. etc.

Toate cele spuse în rândurile de mai sus nu sunt,  cum s-ar putea crede, o dovadă de curaj gratuit față de răspunsul criticii științifice la care specialiștii pot supune afirmațiile și teoriile noastre, odată ce acestea sunt publicate. Iar dacă vom reuși să convingem, mai mult decât dorința firească de a obține recunoașterea aportului nostru la progresul apiprofilaxiei și apiterapiei, este apelul de îndreptare a atenției specialiștilor din domeniul cercetării, științelor medicale și practicii clinice către aceste domenii atît de valoroase, în interesul protecției sau restabilirii sănătății umane. 

Dar, cum introducerea într-o lucrare nu poate lua locul cuprinsului, în speranța că am creionat, fie și numai parțial, ideile axă ale studiului, avem credința că am putut trezi interesul celor ce s-ar încumeta să-l lectureze.

Sper să găsesc timpul salahoriei la masa de scris, altul decât cel dedicat altor preocupări care nu pot fi ocolite, pentru o sinteză cât mai completă a posibilităților oferite de apiprofilaxie și apiterapie. Oricât de mult sau de puțin voi putea face, fiul meu,  medicul apiterapeut Călin Vasile Andrițoiu, doctor în științe medicale, care acum face studii post doctorale în Franța, va continua ceea ce am început.  Are cunoștințele științifice necesare, are putere  de muncă, are voință.  

 

Autorul

<< Inapoi la Cuprins Citeste mai departe >>
Copyright ©2010 - 2025 Apitherapy. Toate drepturile Rezervate. | Site realizat de servicii.IT