Limba:      
Imunosupresie (cu infecții oportuniste)– femeie, 22 ani/ 1,86 m/ 90 kg

În cazul de față ALB foarte crescută (72,6% dintotalul PS), corespunde  valorilor scăzute a GL (27,8%). Cea mai scăzută dintre GL este gamaglobulina (γ = 7,8% din totalul PS), fapt care sugerează incapacitatea organismului de a produce, pentru propria sa protecție, anticorpii necesari. Un astfel de subiect se află, la nivel imunitar, în stare de imunosupresie.

Imunosupresia (imunodepresia), pe lângă lipsa de protecție față de infecțiile oportuniste, poate conduce și la afecțiuni uneori grave, leucemia limfatică cronică (LLC), boala Hodgkin, astrocitoame (cancere intracraniene) etc.

În general, literatura medicală trece fugitiv peste hiperalbuminemii, considerându-le tranzitorii, legate mai ales de deshidratare. În realitate hiperalbuminemiile trenante, oricare ar fi cauzele, pot afecta imunitatea. Un astfel de raport A/G (2,65), demonstrează instalarea unor disproteinemii prin insuficiența sintezei proteinelor globuline necesare funcțiilor normale ale țesuturilor conjunctive și nu numai. În sarcină, hiperlbuminemia maternă determina insuficienta sinteză a celulelor de endoteliu vascular și a fibroblaștilor, conducând la afecțiuni care pot fi de o gravitate înaltă (ca maladia Lobstein-boala oaselor de sticlă, ihtioza etc.). Prin opoziție, hipoalbuminemia conduce la hiperproducția de fibroblaști și insuficienta calcificare a oaselor (maladia Paget a copiilor). Viitoarele mame, preventiv, anteconcepție,  ar trebui să facă EPS și Ca2+. Imunosupresia paternă pare a fi, și ea,  determinantă pentru imunosupresia urmașilor.

 

În cazul de față, la o valoare a PT normală cantitativ (7,28g/dL), oricine poate calcula care ar fi valoarea procentuală a  ALB,  dacă globulinele ar avea o valoare care le-ar situa la jumătatea dintre limitele de referință minim-maxim . Prin urmare, PT în valori normale poate fi un indicator al echilibrului proteic al organismului, dar structura normală a PT se verifică  prin EPS. Introducerea EPS între analizele medicale de rutină și interpretarea corectă a valorilor sale, ar putea indica instituirea profilaxiei bolilor de imunosupresie, a căror remisie în afara reechilibrării PS, este departe de a fi posibilă. 

<< Inapoi la Cuprins Citeste mai departe >>
Copyright ©2010 - 2024 Apitherapy. Toate drepturile Rezervate. | Site realizat de servicii.IT