Limba:      
IV.5.4. APITERAPICE PRODUSE DE CĂTRE APITHERAPY MEDICAL CENTER

 

Apiterapicele pe care le producem sunt, de fapt, suplimente alimentare a căror sursă de substanțe, în principal, ne sunt furnizate de către produsele apicole recoltate din stupinele proprii. Întrebuințăm și substanțe care ne sunt furnizate mai ales de către plante. În unele cazuri realizăm, după metode proprii, extracte din plante, fructe, semințe, minerale solubilizate etc. în care rolul principal revine tot albinelor. Ar necesita prea mult timp pentru a descrie aceste procedee, iar acestea un fac obiectul lucrării de față.

Le numim apiterapice pentru că, fiecare dintre ele, conțin substanțe cu rol de agent terapeutic bine determinat. Aceste substanțe nu sunt deloc altele decât cele pe care farmacochimia le investește cu rolul de agenți terapeutici. Avantajele oferite de apiterapice constau tocmai în caracteristicile pe care le-am menționat mai sus, potențialul lor fiind binom, tridimensional și sinergic.

Spre deosebire de medicamentele clasice, farmacochimice, apiterapicele:

-  nu creează dependență;

 - dacă sunt corect administrate: -nu au efecte secundare, iatrogene;

-nu prezintă contraindicații.

Apiterapicele produse de noi sunt folosite, în exclusivitate, în cadrul cabinetelor Apiregya Imunostim. Frecvent, ni se cere să le punem și la îndemâna altor apiterapeuți, ori să le comercializăm prin intermediul magazinelor de profil. Dacă apiterapicele ar avea numai caracterul de suplimente alimentare, ar putea fi comercializate.

Apiterapeuții care ar dori să le prescrie, ar trebui să facă un stagiu în cadrul clinicii noastre și să îndeplinească câteva condiții, dintre care considerăm ca fiind importante:

- cunoașterea compoziției biochimice a fiecărui apiterapic, astfel încât să-l poată recomanda în funcție de afecțiune, vârstă, masă corporală etc.;

- cunoașterea disfuncțiilor produse în organismul uman de afecțiunea/afecțiunile pe care le tratează, ca și agenții terapeutici cărora știința medicală le atribuie potențial terapeutic;

- să prescrie apiterapicele numai în funcție de istoricul de sănătate și de documentele medicale prezentate de pacienți;

- să demonstreze capacitatea de interpretare corectă a analizelor medicale prezentate de pacienți;

- să aibă solide cunoștințe de alergologie, biologie moleculară și imunologie;

- să aibă suficientă experiență, astfel încât să poată stabili dozele în care se administrează apiterapicele, ca și durata optimă a administrării lor, ținând cont de principiile medicale ale siguranței și eficienței.

În capitolul lucrării de față, unde vom aborda o multitudine de cazuri clinice, în care apiterapicele și-au demonstrat eficiența, vom reveni asupra problemei adminitrării corecte a apiterapicelor, indicând chiar și dozele în care le recomandăm în una sau alta dintre afecțiuni. Deocamdată însă, ne vom mărgini să amintim denumirea unei părți dintre acestea, inclusiv a celor brevetate:

-  Centaur I, Centaur II, Centaur III

- Apiregya I, Apiregya II, Apiregya III

- Apialbumină I, Apialbumina II

- ApiImunostim

- Apidigest I, Apidigest II

- Apiliponorm I, Apiliponorm II

-  Apicalciu I, Apicalciu II

-  Antiinflamator Prisaca

- Extract moale de propolis

- Apitirozină

- Hemorstop (unguent)

-  Ares I, Ares II, Ares III

- Melanovit I, Melanovit II, Melanovit III

 - Apifertil I, Apifertil II, Apifertil III

- HepatoStim

 - Apicitosan I, Apicitosan II

 - Apimineralia I, Apimineralia II

 - ApiRin I ApiRin II

 - Tinctură de propolis

 -  Apizinc

  - Pigmenta I, Pigmenta II

  - Hemorstop (supozitoare)etc.

 

Apiterapicele produse de Apitherapy Medical Center au la bază observații privind viața coloniei de albine, dar și nevoia de a găsi alternative față de medicamentele farmacochimice, ale căror efecte iatrogene pot îngrijora. Un domeniu important care ne-a călăuzit în stabilirea biostructurii lor este acela al autoimunității. Remisiile înregistrate și potențialul lor de negativare a autoanticorpilor, superior oricăror altor mijloace de intervenție în autoimunitate, așa cum vom demonstra cu rezultate clinice concrete, este dublat în acest domeniu -și nu numai-, prin potențialul unic de a realiza apiprofilaxia, prevenind debutul acestor boli de temut. Această teorie, pe care am expus-o și în teza de doctorat și care ne aparține, ar trebui, să atragă atenția asupra singurei căi prin care debutul bolilor autoimune poate fi prevenit. Această cale este apiterapia.

<< Inapoi la Cuprins Citeste mai departe >>
Copyright ©2010 - 2024 Apitherapy. Toate drepturile Rezervate. | Site realizat de servicii.IT