Cazul 23– femeie, 50 ani/1,57 m/68 kg
Comparativ cu cele două cazuri de mai sus, acesta este un caz de hepatită de etiologie virală B cronicizată, cu o posibilă evoluție înspre ciroză. Oricum, PT - dacă sunt corect determinate -, sunt în scădere spre limita minimă a v.n. Regula apariției litiazei renale sau a calcificărilor este crearea unei disproporții între CaT și cantitatea ALB, care atunci când scade, se ionizează o cantitate mai redusă de calciu. Organismul elimină o parte din CaT rămasă neionizată ca oxalat de calciu prin urină, caz în care apare microlitiaza sau și litiaza renală. O parte din calciu poate „construi” osteofite (ciocuri de papagal), se poate depozita ca mici plăcuțe de calciu în ateroame, în prostată, sâni etc. Oricum, valorile CaT și Ca2 nici nu au fost determinate.
Privind valorile analizelor de mai sus, este foarte puțin probabil ca un om care are v.n. a ALB de 71% să fie sănătos. De asemenea, este greu de crezut că un om care are v.n. ale gama (γ) 18,1% (la v.n. de 8-16%), ar putea fi sănătos. Dacă cineva ar avea globulina gama la limita minimă a v.n. ale laboratorului (deci 8%), atunci ar avea o gravă problemă de imunosupresie. Din două posibilități, una este valabilă: ori greșim noi, ori laboratoarele cu astfel de v.n. ar trebui să și le revizuiască.
La fel, creșterea globulinei β la 16% (peste v.n., care sunt indicate a fi 8-14%), indică o creștere a proteinelor de fază acută pozitive care, în aceste condiții, conduc la scăderea proteinelor de fază acută negative (a se observa scăderea ALB sub minima v.n. indicate în EPS de mai sus). Continuarea scăderii ALB corespunde, într-un stadiu cronicizat al hepatitei, la fibrozarea ficatului la un nivel care face trecerea la ciroza hepatică.